Перша леді провела телефонну розмову з королевою Швеції

Перша леді провела телефонну розмову з королевою Швеції

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська провела телефонну розмову з Її Величністю Королевою Швеції Сільвією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Розмова відбулася в межах Саміту перших леді та джентльменів, який дружина Президента започаткувала у 2021 році. Напередодні цьогорічного заходу Королева Швеції надіслала лист на його підтримку.

«Я вдячна Її Величності за підтримку цьогорічного Саміту перших леді та джентльменів своєю увагою. Слова підтримки українцям у посланні Королеви Сільвії глибоко зворушили всіх присутніх на заході. Ми зацікавлені у розширенні співпраці в напрямі допомоги дітям, яким опікується фонд Її Величності», – зазначила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська поділилася руханкою для дітей «Крокуй до укриття»

Королева Швеції у 1999 році заснувала фонд «Дитинство». Він працює над запобіганням жорстокому поводженню з дітьми, їх експлуатації та домашньому насильству над малечею. Фонд має регіональні офіси у Швеції, Бразилії, Німеччині та США.

Перша леді України підтвердила важливість приєднання Швеції до зусиль у сфері «м’якої сили» з огляду на значний досвід країни у захисті прав людини, дитинства, охорони здоров’я та відстоювання прав жінок.

Королева Сільвія запевнила, що увага Швеції прикута до подій в Україні. Крім допомоги на рівні держави, багато проєктів ініціює шведський народ. Зокрема, Її Величність відзначила дитячий табір у Стокгольмі, організований Українським дитячим центром шведської ініціативи Beredskapslyftet, який відвідали близько 170 дітей з України. Формат роботи табору також здобув підтримку у Фінляндії.

Читайте також: Зеленська обговорила з першою леді Франції навчання українських школярів

В Офісі Президента нагадали, що Зеленська проводить низку розмов з представницями іноземних держав, які долучилися до цьогорічного Саміту перших леді та джентльменів. Відбулося спілкування з подружжями глав держав та урядів Бельгії, Австрії, Латвії, Белізу, Іспанії, Північної Македонії, Сербії та з дружиною Президента Європейської ради. Мета цих розмов – закріпити й поглибити міжнародну співпрацю у гуманітарній, культурній, освітній та соціальній сферах, а також у сфері ментального та фізичного здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської в Києві відбувся Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. Він став першим великим міжнародним заходом, який пройшов в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії.

Перший Київський саміт перших леді та джентльменів був проведений 23 серпня 2021 року. Тоді за результатами заходу ухвалили спільну Декларацію про міжнародну співпрацю та сприяння розв’язанню актуальних гуманітарних проблем і досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-