Новий генпрокурор зустрівся з послами країн G7

Новий генпрокурор зустрівся з послами країн G7

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін у ході зустрічі з послами країн G7 та Представництвом ЄС в Україні обговорив роботу органів прокуратури в умовах воєнного стану, поглиблення співпраці та посилення міжнародної експертної допомоги.

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

Як запевнив генпрокурор, для нього залишається пріоритетом побудова незалежної професійної прокуратури. А в умовах воєнного стану ключовим є розслідування воєнних злочинів рф в Україні.

«Усі ми бачили шокуючі кадри Оленівського ізолятора, де утримувалися наші військовополонені з «Азовсталі», а також жахливих тортур і розстрілу українських військовополонених. Це навмисні та заздалегідь продумані воєнні злочини і ніщо інше, як відвертий і цинічний ляпас міжнародній спільноті. Але наш спільний обов’язок – стежити за тим, щоб усі, хто причетний до цих злочинів, не уникли відповідальності. Ми також повинні адекватно протистояти російській брехні та дезінформації», - цитує пресслужба генпрокурора.

У свою чергу, посли висловили свою підтримку та зазначили, що уважно стежать за тими процесами, які відбуваються в українській прокуратурі, в тому числі в питаннях завершення реформи так званого трикутника правосуддя.

Посли також висловили занепокоєння тим рівнем та масштабами злочинів, які вчиняють російські військові в Україні.

Посли запевнили, що готові і надалі надавати необхідну експертну допомогу в розслідуванні воєнних злочинів та продовжувати сталу підтримку для України, інформує генпрокуратура.

Читайте також: Генпрокурор представив колективу САП нового керівника

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 липня підтримала призначення Андрія Костіна генеральним прокурором України.

Андрій Костін – колишній народний депутат дев'ятого скликання, член партії "Слуга народу". Очолював Комітет Верховної Ради з питань правової політики.

Фото: пресслужба Офісу генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-