Були й прорахунки: Баканов прокоментував своє звільнення з СБУ

Були й прорахунки: Баканов прокоментував своє звільнення з СБУ

Укрінформ
Іван Баканов у зверненні щодо діяльності на посаді голови СБУ заявив, що складно за три роки змінити систему, яка роками зазнавала впливу ворога.

Звернення оприлюднено на сайті Служби безпеки, передає Укрінформ.

"Не все із запланованого вдалося довести до кінця. Були й прорахунки, причини яких слід аналізувати окремо. Водночас варто пам’ятати – складно за кілька років змінити систему, яка десятиліттями зазнавала впливу сильного і підступного ворога, що володіє необмеженими ресурсами", - заявив Баканов.

За його словами, у лютому ворог планував захопити Україну за 3 дні і серйозну ставку робив саме на свої агентурні мережі.

Читайте також: Парламент призначив Жолнович міністеркою соцполітики

"Та в цей найбільш кризовий момент ворожі агенти не спрацювали – СБУ заздалегідь вибудувала чітку систему з їх нейтралізації. І це теж один із результатів, який свідчить про рівень роботи спецслужби", - зазначив Баканов.

Він наголосив, що державна безпека є надчутливою сферою, а результати роботи СБУ не мають залежати від суб’єктивних оцінок, інтриг та інших передумов.

Говорячи про результати роботи СБУ, Баканов нагадав про затримання і оголошення підозру кумові путіна, розслідування кримінальних справ, де фігурують топполітики і лідери парламентських фракцій, масштабні та масові викриття ворожих агентів у різних державних органах за останні роки, системну протидію ворожій пропаганді.

Баканов подякував за службу чесним і професійним слудбовцям СБУ та висловив сподівання, що результати роботи наступних керівників СБУ будуть лише кращими.

Читайте також: Рада звільнила Венедіктову з посади генпрокурора

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 17 липня усунув від виконання обов’язків голови Служби безпеки України Івана Баканова. Наступного дня глава Української держави поклав тимчасове виконання обов’язків голови СБУ на першого заступника Василя Малюка. Пізніше Зеленський вніс на розгляд парламенту проєкт постанови про звільнення Баканова з посади голови СБУ.

19 липня Верховна Рада 265 голосами звільнила Баканова з посади голови Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-