Суд заборонив партію ексміністра-втікача Клименка

Суд заборонив партію ексміністра-втікача Клименка

Укрінформ
Восьмий апеляційний суд Львова 5 липня заборонив діяльність партії "Щаслива Україна", яку створив ексміністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє рух ЧЕСНО з посиланням на Службу безпеки України, яка у справі є третьою стороною. Позов подало Міністерство юстиції.

"Щаслива Україна" — це політичний проєкт ексміністра доходів і зборів уряду Віктора Януковича, держзрадника Клименка, який втік в росію. За кілька днів до рішення суду партію перейменували — раніше вона називалася “Успішна Україна”. Молодіжне крило цієї політичної сили очолювала державна зрадниця, проросійська журналістка Олеся Мєдвєдєва, яка вела блог на “Страна.UA”.

Читайте також: Суд заборонив діяльність Комуністичної партії України

“Правоохоронці підозрювали Клименка не лише в держзраді, а й у створенні конвертаційних центрів, тобто в корупції. Справа щодо “конвертів” була закрита через те, що в ній спливли строки давності — за законом НАБУ і САП просто не мали права далі проводити слідство, хоч і були в цьому зацікавлені. Це все говорить про те, що наша держава потребує якісної реформи правоохоронної системи і надання більше повноважень та можливостей для антикорупційних органів. Бо навіть у таких гучних справах органи, які за законом мають бути незалежними, не можуть діяти на повну. Мало заборонити проросійську партію — уся система має реформуватися і працювати для того, щоб держзрадники і корупціонери були притягнуті до відповідальності”,— наголосила лідерка руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Читайте також: Суд заборонив партію ОПЗЖ

Як повідомляв Укрінформ, також 5 липня Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність Комуністичної партії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-