Медведчук рятує свою шкуру і готовий «заявляти» будь-що про будь-кого - «Євросолідарність»

Медведчук рятує свою шкуру і готовий «заявляти» будь-що про будь-кого - «Євросолідарність»

Укрінформ
Партія «Європейська солідарність» вважає заяви затриманого народного депутата Віктора Медведчука щодо причетності лідера партії Петра Порошенка до виведення з держвласності нафтопроводу і закупівлі вугілля в «Л/ДНР» інформаційною диверсією.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві партії «Європейська солідарність».

«Всі «заяви» Медведчука на адресу Петра Порошенка – це очевидна інформаційна диверсія в інтересах-країни агресора, бо порушення внутрішньополітичної єдності сьогодні працюватиме не на українські інтереси», – йдеться у повідомленні.

У «ЄС» також зазначають, що Медведчук, який рятує «свою шкуру» від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий «заявляти» будь-що про будь-кого.

«Це далеко не перші «сенсаційні» покази проти Порошенка, їх вже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти. Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх з суфлера. «Оплатою» за ці «свідчення» було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну», – додають у партії.

«Європейська солідарність» наполягає на тому, що публічна дискусія між владою та опозицією може повернутися на порядок денний не раніше, ніж завершиться війна, а сьогодні ж потрібно спільно працювати на перемогу.

У політсилі наголошують, що ворог не Порошенко, а путін, і війна чітко показала, хто є хто: хто боровся і бореться за Україну, а хто хоче повторення вічних історичних сценаріїв розколу України зсередини.

«Ми – державники і переконані: спроби розпалити в Україні внутрішній конфлікт грають лише на руку москві. Сьогодні наше спільне завдання – зберегти Україну і звільнити українську землю від нашого споконвічного ворога – росії», – додали у «ЄС».

Читайте також: Адвокат Порошенка назвав покази Медведчука піар-акцією

Як повідомлялося, затриманий СБУ Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента, а нині народного депутата Порошенка, а саме, що той нібито не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив ухвалення необхідних рішень в усіх українських інстанціях. Медведчук запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента, і зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн дол. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Крім того, Медведчук розповів про деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО, практично – у ватажків бойовиків. За словами Медведчука, у цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему.

Читайте також: Сотня авто, будинки й земля: суд наклав арешт на майно родин Козака і Медведчука

Як нагадали у спецслужбі, у квітні СБУ затримала Медведчука після втечі з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого.

У 2021 році спецслужба оголосила кілька підозр Медведчуку. Він підозрюється у вчиненні державної зради, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Одна зі справ стосується організації незаконних схем постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Паливо купувалося за готівку, і таким чином проросійських терористів загалом було профінансовано на суму понад 200 млн грн.

Інша справа – це незаконне заволодіння ТОВ «Прикарпатзахідтранс» ділянкою державного нафтопроводу вартістю понад 200 млн грн. У лютому 2021 року Рада національної безпеки і оборони повернула трубопровід у державну власність, зазначили в СБУ.

27 лютого стало відомо, що народний депутат від ОПЗЖ Медведчук, підозрюваний у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації, втік з-під домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-