Баканов вважає, що суд відправить Медведчука під варту

Баканов вважає, що суд відправить Медведчука під варту

Укрінформ
Голова СБУ Іван Баканов заявив, що на затриманого вчора Віктора Медведчука чекає суд, який розгляне обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, СБУ з’ясує нюанси, що стосуються обрання Медведчуку попереднього запобіжного заходу.

Про це Баканов заявив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

"Далі дії дуже прості насправді. На Медведчука чекає суд – підтвердження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А в майбутньому, я сподіваюся, що на Медведчука чекає справедливий вирок, зокрема по вугільній, трубній справах, де він фігурує".

Глава СБУ нагадав, що мова йде про фінансування терористичної організації "Л/ДНР" та виведення стратегічного трубопроводу з власності держави.

Баканов також розповів, що після затримання Медведчука були отримані додаткові дані щодо осіб, які «допомагали» йому при обранні запобіжного заходу у суді. «Допомагали, скажемо так, поза процесом і юридичними рамками. Відповідно для нашого слідства з’явилась додаткова робота», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лютого стало відомо, що народний депутат Віктор Медведчук (парламентська фракція «Опозиційна платформа – За життя»), підозрюваний у державній зраді, втік з-під домашнього арешту.

12 квітня в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України, його було затримано.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на полонених росією українських військових.

Після арешту народного депутата України та кума президента росії Віктора Медведчука заступник голови російської ради безпеки дмитро медвєдєв опублікував повідомлення з погрозами на адресу української влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-