Байден вперше назвав путіна воєнним злочинцем

Байден вперше назвав путіна воєнним злочинцем

Укрінформ
Президент США Джо Байден у середу назвав кремлівського лідера володимира путіна «воєнним злочинцем» попри те, що офіційні розслідування, які мають встановити факти здійснення росією воєнних злочинів, тривають.

Відповідну заяву глава Білого дому висловив у середу, передає Укрінформ.

«Я думаю, що він військовий злочинець», - наводить словам Байдена телеканал CNN.

Зазначається, що це стало помітною зміною риторики Білого дому й безпосередньо президента США, оскільки раніше офіційні особи, включно із самим Джо Байденом, уникали терміну «воєнні злочини», посилаючись на те, що це має встановити спеціальне розслідування. Втім чиновники акцентували, що особисто вони вірять у те, що росіяни чинять звірства, і як тільки буде встановлено, що їхні напади на цивільних є навмисними, а не випадковими, це вважатиметься воєнними злочинами.

Тим часом, речниця Білого дому Джен Псакі під час брифінгу в середу заявила, що «зауваження президента (Байдена – ред.) говорять самі за себе».

Вона також зазначила, що процес розслідування воєнних злочинів рф, зокрема, в Держдепартаменті США продовжується, й офіційні висновки також будуть озвучені пізніше.

«Ми всі бачили варварські дії, жахливі дії іноземного диктатора в (іншій – ред.) країні, які загрожують та забирають життя мирних жителів – вражають лікарні, вагітних жінок, журналістів, інших, і я думаю, що він (президент Байден – ред.) відповідав на пряме запитання», - пояснила Псакі позицію глави Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у середу виступив зі зверненням про допомогу Україні, під час якого оголосив про новий пакет прямої оборонної допомоги на суму 800 мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-