Байден каже, що Путін ухвалив рішення про вторгнення, але ще не пізно повернутися до переговорів

Байден каже, що Путін ухвалив рішення про вторгнення, але ще не пізно повернутися до переговорів

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що, на його думку, президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про вторгнення в Україну, але ще не пізно повернутися до переговорів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав у п'ятницю у виступі, присвяченому ситуації навколо України.

«На цей момент я переконаний, що він ухвалив рішення», - сказав Байден.

«Усе це відповідає схемі дій, яку росіяни використовували раніше, - зазначив Байден. - Це також відповідає сценарію виправдання, про який Сполучені Штати, наші союзники й партнери попереджали протягом декількох тижнів».

Президент попередив про жорсткі санкції проти Росії в разі вторгнення, підкресливши, що ще «не надто пізно для деескалації і повернення за стіл переговорів».

Читайте також: Байден зробив заяву щодо ситуації навколо України

«Суть полягає ось у чому. Сполучені Штати, наші союзники і партнери підтримуватимуть український народ. Ми притягнемо Росію до відповідальності за її дії. Захід єдиний і рішучий. Ми готові запровадити жорсткі санкції проти Росії, якщо вона продовжить вторгнення», - підкреслив Байден.

«Але я ще раз кажу, Росія все ще може обрати дипломатію», - наголосив він.

Байден зазначив, що Росія погодилася на зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова 24 лютого в Європі.

«Але якщо Росія вчинить воєнні дії до цієї дати, стане ясно, що вони зачинили двері перед дипломатією», - попередив Байден.

«Вони обрали війну і заплатять за це високу ціну. Не тільки санкціями, які ми й наші союзники накладемо на Росію, а й тим більшим обуренням, яке обрушить на них весь інший світ", - продовжив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-