Салліван не виключає, що Росія хоче анексувати окупований схід України

Салліван не виключає, що Росія хоче анексувати окупований схід України

Укрінформ
Адміністрація США вважає, що однією із можливих форм прояву нової агресії РФ може стати анексія окупованих територій на сході України.

Про це заявив у суботу в інтерв’ю телеканалу NBC News радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Дії росіян можуть проявитися в різних формах, у тому числі в можливій анексії окупованих територій на сході України», - зауважив радник президента США.

Він також допустив, що РФ може вдатися до інших серйозних гібридних дій, у тому числі кібератак, політичної дестабілізації України. Або ж, за словами Саллівана, «вони (росіяни – ред.) можуть здійснити повномасштабне вторгнення в Україну».

Читайте також: США досі вважають, що Росія може вторгнутися в Україну у будь-який момент

У цьому зв’язку представник Білого дому підкреслив, що зусилля США впродовж останніх місяців були спрямовані не на те, щоби відповісти на один чи кілька варіантів розвитку подій, а бути готовими до реагування на всі можливі сценарії. Саме тому Вашингтон продовжує працювати із союзниками й партнерами, щоби мати спільну готовність до реагування на будь-яку загрозу з боку РФ.

«Ми вважаємо, що маємо потужну єдність з нашими союзниками, що ми займаємо єдину позицію стосовно суворих економічних наслідків, а також інших форм тиску, які ми можемо застосувати у відповідь на будь-які дії росіян, які посилять ескалацію та агресію проти України».

Читайте також: Китай також може постраждати, якщо підтримає агресію Росії – радник Байдена

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США продовжує надавати оборонну підтримку Україні на тлі зосередження російських сил біля українського кордону. Крім того, США посилюють союзників на східному рубежі Північноатлантичного альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-