Прем'єр Хорватії вибачився перед українцями за заяву президента

Прем'єр Хорватії вибачився перед українцями за заяву президента

Укрінформ
Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович вибачився перед українцями за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Twitter.

«Враховуючи те, що в Україні наших солдатів немає, а контингент, який перебуває у Польщі, вже повернувся, я не знаю яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі вигадки»,- заявив він.

У вівторок президент Хорватії Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО через корумпованість. Також він зазначив, що в разі війни з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій та «виведе звідти своїх солдатів». Окрім цього, він назвав події Майдану «державним переворотом», повторивши кліше російської пропаганди.

Читайте також: МЗС запросило посла Хорватії через заяви президента Мілановича про Україну

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС України з цього приводу заявили, що твердження Мілановича про події Революції Гідності ображають пам’ять українців та іноземців, які віддали свої життя заради європейського майбутнього. Також було висловлено глибоке розчарування висловлюваннями президента Хорватії про членство України в НАТО та недоречність допомоги нашій державі на тлі російської агресії. Хорватський президент продемонстрував своє зневажливе ставлення і невдячність за допомогу, яку Україна та українці надавали Хорватії під час її боротьби за незалежність, а також в боротьбі з руйнівними пожежами минулого року. Але у міністерстві впевнені, що ця невдячність є його особистою рисою і не поширюється на хорватський народ, з яким Україну єднає дружба і взаємна повага. Заяви Мілановича не відповідають послідовній офіційній позиції Хорватії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, завдають шкоди двостороннім відносинам, а також підважують єдність ЄС і НАТО в умовах нинішніх безпекових загроз в Європі, переконані у МЗС України.

Читайте також: Президента Хорватії внесли до бази «Миротворця»

Раніше агентство повідомляло, що німецький адмірал Кай-Ахім Шенбах подав заяву про відставку з поста командувача ВМС Німеччини через некоректні висловлювання про Україну.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-