Суд відклав розгляд апеляції на домашній арешт Медведчука до 3 лютого

Суд відклав розгляд апеляції на домашній арешт Медведчука до 3 лютого

Укрінформ
Розгляд апеляційної скарги у кримінальному провадженні щодо народного депутата, члена партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука відкладено до 3 лютого.

Про це пресслужба Київського апеляційного суду повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Розгляд апеляційної скарги сторони захисту, поданої на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 10 січня 2022 року про продовження строку домашнього арешту відносно підозрюваного М., відкладено у зв’язку із ненадходженням матеріалів кримінального провадження до Київського апеляційного суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засідання призначено на 12.00 3 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2021 року суд помістив народного депутата Віктора Медведчука (ОПЗЖ) під цілодобовий домашній арешт у справі про державну зраду, порушення законів війни та розграбування державних надр в окупованому Криму.

Читайте також: Порошенку і Медведчуку можуть влаштувати перехресний допит

Окрім цього, він перебував під цілодобовим домашнім арештом до 7 грудня 2021 року через іншу справу. Політика підозрюють у змові з українськими високопосадовцями для зриву контракту про постачання вугілля з Південної Африки на початку російської агресії. Також слідство вважає, що Медведчук брав участь в організації схеми контрабанди вугілля з ОРДЛО, в результаті якої проросійські терористи отримали понад 200 млн грн.

17 грудня Київський апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом у цій справі.

10 січня 2022 року Печерський районний суд міста Києва продовжив Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-