Адвокати Порошенка просять суд призначити засідання на 17 січня

Адвокати Порошенка просять суд призначити засідання на 17 січня

Укрінформ
Захист народного депутата, експрезидента Петра Порошенка просить суд призначити засідання з обрання йому запобіжного заходу на 17 січня, коли політик повернеться в Україну.

Про це заявили на пресконференції його адвокати Ігор Головань та Ілля Новиков, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми офіційно звернулися до Печерського райсуду з клопотанням стосовно того, що відповідно до Кримінального процесуального кодексу, народного депутата про розгляд відповідних клопотань має бути завчасно повідомлено. Тому ми вимагаємо від того судді Печерського райсуду, у провадженні якого є клопотання про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу, призначити судове засідання на 17 січня 2022 року, щоб забезпечити можливість по прибуттю його в Україну дістатися до суду і взяти участь у судовому засіданні”, - сказав Головань.

Як повідомляв Укрінформ, раніше пресслужба партії “Європейська солідарність” заявила, що лідер цієї політсили, експрезидент Петро Порошенко повернеться до Києва рейсовим літаком із Варшави 17 січня о 9 годині.

20 грудня виконувач обов’язків Генпрокурора Олексій Симоненко підписав повідомлення про підозру експрезидентові Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій.

До Печерського районного суду Києва було внесено клопотання про застосування щодо Порошенка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі мільярд гривень.

За даними ДБР, Порошенко підозрюється у тому, що “діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомлено про підозру ще одному із чинних народних депутатів та колишньому міністру енергетики.

Вони підозрюються у купівлі за державні кошти в ОРДЛО вугілля. На думку слідства, своїми діями фігуранти поставили енергетичну сферу України у залежність від Російської Федерації та терористичних організацій, що, своєю чергою, підірвало економічну безпеку держави у 2014-2015 роках, позбавило можливостей для диверсифікації джерел постачання енергоресурсів, а також надало РФ ширші можливості для подальшого втручання у внутрішні справи України і ведення проти неї підривної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-