Порошенко замовив квитки на літак у день спроби вручення йому повістки - ДБР

Порошенко замовив квитки на літак у день спроби вручення йому повістки - ДБР

Укрінформ
У Державному бюро розслідувань заявляють, що п’ятий Президент України Петро Порошенко, швидше за все, не планував свій закордонний візит заздалегідь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Сьогодні, 6 січня, в ході судового засідання щодо розгляду клопотання ДБР про арешт майна п’ятого Президента України Порошенка, його адвокат заявив про заздалегідь сформований план поїздки Порошенка П.О. до країн ЄС”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчі встановили, що Порошенко замовив квитки на літак за кордон в день спроби вручення йому повістки про виклик до ДБР для проведення процесуальних дій.

В ході слідчих дій від авіакомпанії отримано інформацію, що квитки народний депутат Порошенко придбав о 19.04 17 грудня - через кілька годин після того, як слідчі ДБР намагалися вручити йому повістку про виклик.

“Тому заяви адвокатів про, нібито, заздалегідь заплановану поїздку не відповідають дійсності”, - заявляють у ДБР.

Наголошується, що органи слідства чекають на повернення Порошенка для проведення відповідних слідчих дій.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко перебуває за кордоном і планує повернутися в Україну 17 січня.

Раніше стало відомо, що Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту Порошенка з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув і погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доправлення до суду, де має відбутися обрання йому запобіжного заходу.

Порошенку 20 грудня оголосили підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Працівники ДБР разом зі співробітниками СБУ розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та фінансування терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР" групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Провадження здійснюється ч. 1 та ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) ККУ.

У вересні-листопаді 2021 року у цьому провадженні повідомили про підозру народному депутату Віктору Медведчуку і колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Прокуратура клопотала в суді для обрання Медведчуку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільярд гривень. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Демчишин перебуває у розшуку.

6 січня в Офісі генерального прокурора підтвердили, що Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно п’ятого Президента України Порошенка.

Фото: ЄС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-