Арахамія заявив, що в роботі оновленого каналу «Рада» були порушення

Арахамія заявив, що в роботі оновленого каналу «Рада» були порушення

Укрінформ
Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія визнав, що в роботі модернізованого телеканалу «Рада» були порушення постанови 1006 «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України дев'ятого скликання».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив з трибуни парламенту за результатами наради керівників депутатських фракцій і груп з керівництвом Верховної Ради.

«У нас відбулася нарада по роботі нового модернізованого телеканалу «Рада». Ми з'ясували на цій нараді, що за ці перші два дні роботи є певні порушення постанови, яку ми в залі приймали (постанови 1006 «Про порядок висвітлення роботи Верховної Ради України дев'ятого скликання», - ред.). І ми прийняли разом консенсусне рішення негайно повернутися до виконання цих постанов», - сказав Арахамія.

Народна депутатка від фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради зазначила, що телеканал «Рада» потребував оновлення, оскільки був застарілим.

«Картинка була застарілою, ведучі були професійними, але не вмотивовані подавати інформацію так, щоб це було цікаво глядачам, не тільки тим, які дотичні до парламентської діяльності, тому ми або робимо щось добре, пропонуємо якісну картинку за кошти платників податків, або взагалі закриваємо телеканал «Рада» і не використовуємо цей інформаційний ресурс. Використовувати картинку добре і якісно, як на мене, це хороша історія, яка може бути цікава всім політичним силам та споживачу інформації», - сказала вона.

Василевська-Смаглюк також прокоментувала питання про те, що на оновленому телеканалі «Рада» працюють журналісти з телеканалів Віктора Медведчука.

«Я сама колись була журналісткою, і я не вважаю, що, якщо вони йдуть із одних каналів на інші, на них можна навісити ярмо. Варто дивитися, що ці люди несли в маси. Якщо там дійсно були якісь сепаратистські настрої чи антидержавницькі, цим має займатися Служба безпеки України», - зазначила депутатка.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Руслан Стефанчук оголосив перерву в пленарному засіданні парламенту 16 грудня на 30 хвилин. До цього лідер партії «Європейська солідарність», народний депутат Петро Порошенко вранці перервав прямий ефір оновленого парламентського телеканалу «Рада», щоб заявити, що виділення коштів на модернізацію каналу було «корупційною оборудкою».

Парламентський телеканал «Рада», який 15 грудня розпочав роботу в оновленому форматі, напередодні спростовував причетність до створення суперечливого проморолику, який начебто анонсує оновлений формат роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-