Зеленський не відчуває тиску з боку США у виконанні Мінських домовленостей

Зеленський не відчуває тиску з боку США у виконанні Мінських домовленостей

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не відчуває жодного тиску від іноземних партнерів у виконанні Мінських домовленостей.

Про це він заявив у середу в Брюсселі, відповідаючи на запитання Укрінформу, чи існує тиск на Україну з боку західних партнерів, з метою примусити її пристати на російську трактовку Мінських домовленостей, та як здійснювати контроль за виконанням угод, якщо навіть ОБСЄ не допускають на територію ОРДЛО.

«Без ОБСЄ неможливо, це на 100 відсотків, в мене така сама думка. Що стосується тиску з боку Сполучених Штатів Америки - я не відчував. В мене є згадки про інші речі, коли був президент Трамп, - і тоді мене питали, чи відчував я тиск. Зараз інший президент, і знову таке саме питання щодо тиску. Тиску не відчував. Якщо буде – обов’язково скажу, бо з тиском дуже небезпечно жити, тиск треба збивати», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент України бере участь у шостому саміті Східного партнерства, який проходить у Брюсселі. Лідери ЄС та п’яти країн-партнерів – України, Грузії, Молдови, Вірменії і Азербайджану, мають підбити підсумок проведеної роботи та визначити напрямок розвитку Східного партнерства на наступне десятиліття.

Під час пленарного засідання саміту та двосторонніх зустрічей українська делегація обговорювала також питання безпеки, зокрема, що пов’язані із концентрацією російських військ навколо кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-