Арахамія хоче посилення відповідальності за неправдиву інформацію про громадянство

Арахамія хоче посилення відповідальності за неправдиву інформацію про громадянство

Укрінформ
Голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія виступає за посилення відповідальності за надання неправдивої інформації щодо громадянства або наявності подвійного громадянства.

Про це він сказав на брифінгу за результатами засідання фракції, передає кореспондент Укрінформу.

«Я особисто завжди виступав за те, щоб посилити відповідальність. У нас же є кримінальна відповідальність за недостовірну інформацію, яку ми даємо в деклараціях. Саме таким чином я пропоную зробити кримінальну відповідальність за брехню стосовно громадянства чи подвійного громадянства. Тоді все стане на свої місця», - зазначив політик.

Арахамія допускає, що ініціює відповідний законопроєкт у січні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня у Верховній Раді були зареєстровані президентські законопроєкти «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України», що покликаний забезпечити правову визначеність ставлення держави до українських громадян, які мають громадянство (підданство) інших держав; «Про запобігання та протидію загрозам національній безпеці України у сфері громадянства», що визначає правові та організаційні засади функціонування системи декларування громадянами України наявності громадянства інших держав або перебування у процедурі набуття чи припинення громадянства (підданства) іноземної держави; «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України (щодо відповідальності за порушення законодавства у сфері громадянства)»; «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства»; «Про внесення змін до статті 570 Митного кодексу України щодо запобігання та протидії загрозам національній безпеці України у сфері громадянства».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-