Міжнародні партнери мають підтримувати центри з протидії дезінформації в Україні - Маасікас

Міжнародні партнери мають підтримувати центри з протидії дезінформації в Україні - Маасікас

Укрінформ
Міжнародні партнери повинні збільшувати рівень своєї підтримки, зокрема, надавати фінансову, центрам з протидії дезінформації в Україні.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час міжнародного форуму стратегічних комунікацій Kyiv Stratcom Forum 2021, передає кореспондент Укрінформу.

“Міжнародні партнери повинні все же таки збільшувати рівень своєї підтримки, зокрема, надавати фінансову підтримку створеному центру, іншим центрам зі збільшення рівня стійкості. І цей центр при Міністерстві культури та інформаційної політики (Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки - ред.)… Цьому центрові ми перш за все повинні збільшити рівень нашої допомоги”, - сказав він.

Маасікас додав, що Україна демонструє велику зацікавленість у розбудові стійкості проти дезінформації. Дипломат також привітав організовані зусилля на урядовому рівні й висловив переконання, що міжнародні партнери самі можуть багато чому навчитися в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Маасікас заявив, що протидія кремлівській дезінформації не буде цілком успішною і тривалою, поки деякі українські ЗМІ залежать від політичних переконань своїх власників та їхнього втручання.

7 і 8 грудня у столиці проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-