Для Росії настав момент відвести війська від України – Білий дім

Для Росії настав момент відвести війська від України – Білий дім

Укрінформ
Метою дипломатичних зусиль США, у тому числі запланованої на 7 грудня онлайн-розмови президентів Байдена й Путіна, є формулювання узгодженої позиції Заходу, що Росія має зупинити силове нарощування та відвести війська від України.

Про це заявила під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наша мета полягає в тому, щоб висловити дипломатичним шляхом, що для Росії настав момент відвести свої війська, зосереджені на кордоні, що вірним шляхом уперед у цьому питанні є дипломатія, ми продовжуватимемо тісно координувати свою роботу з нашими трансатлантичними партнерами щодо економічних санкцій і кроків, які можна буде зробити, якщо президент Путін вирішить йти далі», - наголосила Псакі.

Вона зауважила, що президент Байден сьогодні проведе консультації з трансатлантичними союзниками для узгодження спільної позиції. Псакі пообіцяла, що деталі цих консультацій будуть оприлюднені Білим домом пізніше.

Як повідомляв Укрінформ, президенти США й Росії планують провести переговори в режимі захищеного відеозв’язку 7 грудня. Серед основних тем спілкування залишається ситуація навколо України. Крім того, сторони обговорять інші ключові теми, в тому числі щодо стратегічної стабільності, контролю над озброєннями, кібербезпеки, ядерних переговорів з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-