«Святкувань не було»: Єрмак розповів про поїздку із Зеленським у Гуту

«Святкувань не було»: Єрмак розповів про поїздку із Зеленським у Гуту

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що історія щодо святкування його дня народження у Гуті не відповідає дійсності та придумана на рівному місці.

Про це він сказав інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

“Тому вся ця історія придумана на рівному місці. Жодних святкувань не було, не планувалося і не могло бути. І вся техніка використовувалася виключно в рамках закону”, - сказав Єрмак.

Що стосується Гути, зазначив він, то саме там 21-22 грудня влада запланувала провести великий дипломатичний форум – 30 років української дипломатії, тому Президент Володимир Зеленський та керівник його офісу їздили туди, аби вивчити локацію.

“У п'ятницю ми туди полетіли. Туди ж приїхав, повертаючись з відрядження, пан Чернишов. У суботу я особисто пропрацював там пів дня. Далі, як би дивно це не звучало, у свій день народження, я встав о 5 ранку, о 6 ми виїхали в Івано-Франківськ, о 7 – вилетіли до Києва. У неділю проходили заходи, пов'язані з Днем гідності і свободи, потім була зустріч з нашими військовими, потім Президент їх нагороджував. Увечері ми ще раз полетіли, тому що Президент планував забрати сім'ю. А в понеділок ми були на роботі. Ось і все”, - сказав він.

Керівник ОПУ відповів на закиди стосовно використання вертольотів ДСНС для поїздки у Гуту. “Те ж саме тут - соромно сказати - літак зламався. Потім Президенту доповіли, що вертоліт теж вийшов з ладу. Тому летіли ми туди на військовому вертольоті. Є певний протокол безпеки, хоча Президент і бореться з надмірними заходами”, - сказав він.

За його словами, згідно з протоколом, коли таке відбувається, запрошується вертоліт супроводу. “Це єдина причина залучення борту ДСНС. Президент ніколи не літає приватними літаками, користується тільки державними. А якщо я сам лечу у відрядження, то користуюся звичайними рейсовими літаками”, - запевнив Єрмак.

Як повідомило раніше видання "Українська правда", Президент Володимир Зеленський та деякі представники Офісу глави держави нібито святкували день народження голову Офісу Президента Андрія Єрмака на державній дачі, використовуючи гелікоптери ДСНС для доставляння людей до резиденції в Карпатах.

Єрмак пізніше спростував цю інформацію та запевнив у тому, що свій ювілей особливо не відзначав, лише в понеділок заїхав до батьків, а у вівторок виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в Офісі Президента. За словами Єрмака, журналісти не поспілкувалися з цього приводу з ним особисто, натомість надіслали запит у день виходу сюжету. Таким чином, зазначив голова ОПУ, він не зміг би встигнути вчасно відповісти.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону розповів, що в день народження керівника Офісу глави держави Андрія Єрмака, 21 листопада, перебував із ним та своєю родиною в президентській резиденції "Синьогора" в селі Гуті на Івано-Франківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-