Розхитування ситуації в Україні може стати «спокусою» для РФ – експерт

Розхитування ситуації в Україні може стати «спокусою» для РФ – експерт

Укрінформ
Розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні може спонукати РФ до подальшої військової агресії.

Таку думку висловив керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк під час круглого столу в Укрінформі.

“Бо якщо ми матимемо глибоку політичну й суспільну кризу з “війною всіх проти всіх”, може виникнути ситуація, в якій спокуса для росіян буде вищою, ніж голос ratio (розуму - ред.)”, - зазначив Данилюк.

На його переконання, влада має шукати платформу для широкого політичного й суспільного компромісу.

Водночас, вважає експерт, у нинішній ситуації слід нарощувати залучення військово-технічної підтримки України з боку Заходу.

“Сигнали про збільшення допомоги й без нашої участі вже надходять з боку США, Канади, Великої Британії. Цією ситуацією слід скористатися тим більше, що зараз немає Афганістану, і зрозуміло, що ОПК-лобі в цих країнах зацікавлене, щоб знайти нові ринки, й Україна для цього чудово підходить”, - вважає Данилюк.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що ситуація щодо ймовірної активізації воєнних дій проти України перебуває на постійному контролі. За його словами, ситуація на кордоні України з РФ через скупчення російських військ "напружена, але ознак наступу ми не бачимо".

За інформацією Financial Times, співробітники західних спецслужб заявили, що цієї зими існує "висока ймовірність" дестабілізації ситуації в Україні з боку РФ після того, як Москва зосередила біля кордону з Україною понад 90 тис. військових.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України, та не виключив нападу з боку РФ наприкінці січня – початку лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-