Глава МінТОТ поїде на схід України

Глава МінТОТ поїде на схід України

Укрінформ
Найближчим часом новий міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук відвідає Донбас. 

Про це вона повідомила у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом".

Верещук уточнила, що відвідає і Донецьку, і Луганську області. Зокрема у графіку відвідувань буде Станиця Луганська, Краматорськ, Слов'янськ, відвідування контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ).

"Ми кілька днів перебуватимемо на Донбасі, я хочу зустрітися, поговорити та почути, що люди думають на територіях, які зараз перебувають у вогні війни. Сьогодні стріляють не настільки, але все одно відлуння (війни) є", — сказала Верещук.

Читайте також: Україна готується укласти оборонну угоду зі США — Верещук

Міністр наголосила, що спілкування з людьми, які постраждали від війни, дуже важливе для неї. І важливо донести мешканцям Донбасу, що влада їх не залишила і піклується про них.

"Люди постраждали. Постраждали не лише їхні домівки, майно. Постраждали їхні душі, і треба до цього звертатися... Ще навіть не поїхавши туди, я розумію, що люди втомилися. Вони кажуть: ми не хочемо гасел, ми не хочемо гучних слів, ми вже не віримо в політичне врегулювання — просто допоможіть нам вижити. Війна, пандемія, економічні проблеми — все накладається. Тому наше завдання, і те, що я отримала від президента Зеленського як вказівку, як наказ — допомогти тим людям, які чекають нашої допомоги", — наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 4 листопада призначила Ірину Верещук на посаду віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Раніше з цієї посади парламент звільнив Олексія Резнікова. Його після цього призначили міністром оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-