Олена Зеленська розповіла про роль першої леді у першому англомовному інтерв’ю

Олена Зеленська розповіла про роль першої леді у першому англомовному інтерв’ю

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська під час робочого візиту глави держави до США дала перше англомовне інтерв’ю виданню Diplomatic Courier.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Офісу Президента у Фейсбуці.

В інтерв'ю Зеленська розповіла про свою роль першої леді, напрями своєї діяльності та про зустрічі в рамках поїздки до Сполучених Штатів.

«Ставши першою леді України, я усвідомила роль, яку можу відіграти у підтримці гуманітарних цілей, оскільки соціальні проблеми турбували мене протягом усієї моєї кар’єри. Одна з речей, якими я займалася на посаді першої леді, - це навчатися чогось, спілкуючись з іншими першими леді по всьому світу, від Франції до Ізраїлю, від Канади до Японії та багатьох інших», - зазначила Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська дала інтерв’ю журналу ELLE

Вона додала, що це, зокрема, спонукало її до ініціативи скликати Київський саміт перших леді та джентльменів у серпні цього року.

Дружина Президента України наголосила, що учасники саміту взяли на себе зобов’язання вирішувати гуманітарні виклики у глобальному масштабі та досягати Цілей сталого розвитку ООН.

«Виклики пандемії COVID-19, включаючи проблеми освіти, охорони здоров’я та гендерної рівності, є нашими найближчими пріоритетами. Хоча це лише перший крок, той факт, що ми зараз працюємо разом над використанням «м’якої сили» для вирішення цих проблем більш інтегровано, вже має значення. Країни більше співпрацюють і беруть на себе зобов’язання більше робити для вирішення цих питань», - зауважила перша леді України.

Читайте також: Олена Зеленська взяла участь у зустрічі з жінками-лідерками Power women

Вона наголосила, що «щиро вірить у «м’яку силу» та культурну дипломатію». «Мистецтво та історія - два найефективніші способи показати та поєднати культури за допомогою м’якої сили», - зазначила Зеленська.

Перша леді розповіла про ініціативу запуску аудіогідів українською мовою у ключових історичних і пам’ятних місцях у всьому світі, зокрема в США, яких зараз налічується 31.

Зеленська наголосила, що під час зустрічі з жінками-лідерками Power women у США поділилася своїм досвідом запровадження інституту першої леді у Києві.

Крім того, вона розповіла про основні напрями своєї діяльності, зокрема про ініціативу реформувати систему шкільного харчування, ініціативу «Без бар’єрів», спрямовану на створення рівних можливостей для всіх українців тощо.

Читайте також: Київський саміт перших леді та джентльменів є аполітичною подією — Зеленська

Говорячи про модну дипломатію під час робочих поїздок за кордон, перша леді зазначила, що вони з Президентом прагнуть представляти Україну «позитивно і сильно». За її словами, це також спосіб популяризувати українських дизайнерів та індустрію моди, розповісти світові більше про Україну.

«Використовуючи моду як спосіб спілкування, ми працюємо для дотриманням вимог протоколу у всіх наших поїздках, оскільки протокол також може бути інструментом "м'якої сили" під час державних візитів та міжнародних поїздок», - наголосила Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська з 31 серпня по 5 вересня перебували у США з робочим візитом на запрошення американського лідера Джозефа Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-