Справа про узурпацію влади: суд залишив Януковичу заочний арешт

Справа про узурпацію влади: суд залишив Януковичу заочний арешт

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив колишнього президента Віктора Януковича під запобіжним заходом у вигляді заочного арешту у справі щодо узурпації влади.

Це оголосив головуючий суддя, передає кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів ухвалила: ухвалу судді Печерського суду (щодо обрання Януковичу запобіжного заходу у вигляді заочного арешту - ред.) залишити без змін, апеляційну скаргу захисника – без задоволення», - зазначив суддя.

Повний текст ухвали буде оголошено 30 березня.

Засідання було призначено на 10:30, але почалося із майже 1,5-годинним запізненням.

Захист Януковича на початку засідання оголосив, що двоє адвокатів Януковича, Віталій Сердюк і Ігор Федоренко, хочуть брати участь у засіданні, але не можуть: Сердюк – через захворювання, Федоренко – через те, що перебуває у відпустці.

Захисники експрезидента зазначили, що, зокрема, Сердюк підготував клопотання щодо перенесення цього судового засідання для того, щоб він міг брати участь у розгляді цієї апеляційної скарги.

Зі свого боку прокурор Денис Іванов зазначив, що представники сторони обвинувачення заперечують щодо задоволення цього клопотання.

Колегія суддів відмовила у відкладенні цього засідання.

Як повідомлялося, 4 травня Печерський районний суд Києва заочно взяв під варту Януковича у справі про узурпацію влади.

Читайте також: Янукович, Азаров, Табачник і не тільки: Радбез запровадив санкції

В Офісі генпрокурора повідомили, що рішення суду про заочне взяття під варту надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно Януковича процедуру екстрадиції.

Також прокурори звертатимуться до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто заочне слідство.

16 листопада Київський апеляційний суд частково задовольнив скаргу захисту Януковича і скасував рішення про його заочний арешт у кримінальному провадженні за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, в тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року у центрі Києва (Майдан Незалежності і прилеглі вулиці) щодо мітингувальників.

Читайте також: Експрем’єру повідомили про підозру в держзраді за підписання «Харківських угод»

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у вчиненні державної зради через підписання з Росією у 2010 році Харківських угод про продовження базування Чорноморського флоту РФ в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-