Голова Нацбанку подав Президенту заяву про відставку

Голова Нацбанку подав Президенту заяву про відставку

Укрінформ
Голова Національного банку України Яків Смолій написав та подав Президенту України заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням.

Про це повідомляє пресслужба НБУ у Facebook.

"Сьогодні голова Національного банку України Яків Смолій написав та подав Президенту України заяву про звільнення у зв’язку з відставкою за власним бажанням", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за словами Смолія, протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск.

"Це унеможливлює ефективне виконання мною як головою покладених на мене обов’язків керівництва діяльністю Національного банку та взаємодію з іншими державними органами. Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - наголосив Смолій.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 березня 2018 року призначила Якова Смолія головою Національного банку України замість Валерії Гонтаревої.

Читайте також: НБУ прийняв повноваження з регулювання ринків небанківських фінпослуг

До призначення головою Нацбанку він виконував обов’язки голови НБУ з 11 травня 2017 року, з жовтня 2016 року працював першим заступником колишнього керівника регулятора Валерії Гонтаревої, а з квітня 2014 року – її заступником.

До роботи у Нацбанку Смолій обіймав посаду директора з питань банківського бізнесу товариства "Престиж-груп" з 2006 року. З 1994 рік по 2005 він займав посаду начальника управління автоматизації, а пізніше – заступника голови правління Акціонерного поштово-пенсійного банку "Аваль".

З часів незалежності до 1994 року Смолій працював у Тернопільському обласному управлінні Національного банку України.

Смолій за спеціальністю математик і навчався у Львівському державному університеті ім. І. Франка, має науковий ступінь кандидата економічних наук.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-