Розпочався черговий етап звільнення утримуваних – Україна повертає 19 громадян

Розпочався черговий етап звільнення утримуваних – Україна повертає 19 громадян

Фото
Укрінформ
Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях.

Про це Офіс Президента України повідомляє у Тelegram-каналі .

«Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в неволі на тимчасово окупованих територіях. З огляду на карантинні обмеження, які наразі діють у державі, після повернення звільнені українці направляться на обов’язкову обсервацію», - йдеться у повідомленні.

В ОПУ зазначили, що взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається у рамках формату «всіх на всіх». Для Президента України Володимира Зеленського та для української влади цінним є кожен, кого незаконно утримують на окупованих територіях чи в іншій країні.

Розпочався третій етап взаємного звільнення утримуваних осіб / Фото: Офіс Президента

«Це вже третій етап звільнення за каденції Володимира Зеленського. Перший відбувся у вересні минулого року, коли додому повернулися 35 українців, під час другого – у грудні – повернулися 76 громадян. Нинішнє звільнення демонструє дієвість стратегії Президента та дотримання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі у грудні 2019 року», - підкреслили в Офісі глави держави.

В ОПУ також звернули увагу на те, що переговори про звільнення українців, які утримуються на території окупованого Криму та в Росії, досі тривають, але оприлюднення у ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього включення до списків на звільнення.

Попри поширення коронавірусу та початок глобальної економічної кризи Президент Володимир Зеленський продовжує роботу над досягненням миру на Донбасі, поверненням людей і територій на умовах України, підкреслили в Офісі глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-