НАБУ робить все, щоб справа

НАБУ робить все, щоб справа "Роттердам+" якнайшвидше потрапила до суду — Ситник

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України сподіваються якнайшвидше передати до суду справу щодо "Роттердам+".

Про це сказав директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на презентації звіту про діяльність НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо що справа по "Роттердам+" завжди на слуху, ми завжди читаємо критичного характеру статті у нашу адресу. Детективи, які розслідують справу, вони переконані в тому що підозра, яку вони оголосили за погодженням з прокурором, обґрунтована. Виходячи з того, хотілося б отримати остаточну відповідь, і ми робимо все, щоб цю справу якомога швидше передати до суду", - сказав Ситник.

Він підкреслив, що вважає справу "Роттердам+" надскладним кримінальним провадженням.

"Цю справу точно не можна розслідувати і розглянути за декілька днів чи місяців. Я знаю, що антикорупційний прокурор має намір найближчим часом заслухати цю справу. І я її вчора слухав. В принципі ми зараз наближаємося до фінального рішення. Ми розуміємо що від нас цього чекають", - сказав він.

Читайте також: Обмеження на подарунки: Ситник збирається скаржитися до ЄСПЛ

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що двох підозрюваних у справі "Роттердам+" заарештували заочно.

18 вересня 2019 року апеляційна палата постановила рішення про надання дозволу на затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишнього заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП. Аналогічне рішення щодо ексголови НКРЕКП було прийнято у серпні 2019 року.

8 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП за оперативної підтримки СБУ повідомили ексглаві НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,86 млрд грн збитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-