Колишнього народного депутата Жеваго оголосили у розшук

Колишнього народного депутата Жеваго оголосили у розшук

Укрінформ
Колишній народний депутат Костянтин Жеваго оголошений у всеукраїнський розшук, а наступним кроком стане оголошення його у міжнародний розшук.

Про це розповів під час пресконференції директор ДБР Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами директора ДБР, Жеваго не з’явився для вручення йому повідомлення про підозру.

“Жеваго не з’явився, тому оголошено підозру було заочно. Після того відбуваются слідчі дії — це отримання у суді дозволу на можливе затримання, а також оголошення підозрюваного в розшук. Так ось, цей процес розпочатий. Він на даному етапі триває. Ми звернулися в суд з метою отримання такого дозволу. На даний час він оголошений у розшук і вживаються заходи для оголошення його у міждержавний розшук”, - сказав Труба.

Читайте також: Нацбанк відсудив у Жеваго 1,5 мільярда

Як повідомлялося, на сайті Генпрокуратури була опублікована повістка про виклик до ДБР на 27 вересня для вручення підозри Жеваго.

У серпні поточного року ДБР повідомило двом топ-менеджерам збанкрутілого банку Жеваго "Фінанси та кредит" про підозру в розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

Тоді ж перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила, що на причетність до злочинної схеми також перевіряється народний депутат України.

Як повідомлялось у ЗМІ, збанкрутіла фінансова установа "Фінанси та кредит" належала народному депутату Костянтину Жеваго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-