Партіям відшкодують витрати за агітацію під час виборів у Раду — постанова ЦВК

Партіям відшкодують витрати за агітацію під час виборів у Раду — постанова ЦВК

Фото
Укрінформ
Центральна виборча комісія ухвалила постанову про відшкодування політичним партіям витрат, пов'язаних із фінансуванням передвиборчої агітації на позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року.

Рішення ухвалено на засіданні у суботу, 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У документі зазаначається, що відповідно до статті 17-1 Закону "Про політичні партії України" за рахунок коштів державного бюджету відшкодовуються витрати політсил, пов'язані з фінансуванням їх передвиборчої агітації під час позачергових виборів народних депутатів 21 липня 2019 року.

Як пояснили у Центрвиборчкомі, таке рішення приймається на підставі остаточного фінансового звіту про надходження і використання коштів виборчого фонду партій, поданого не пізніше як у 60-денний строк для офіційного оприлюднення результатів виборів.

Читайте також: ЦВК скасувала реєстрацію чотирьох кандидатів у депутати

У ЦВК нагадали, що політсили, які взяли участь у розподілі мандатів, не мають права на таке відшкодування, яке здійснюється у розмірі фактично здійснених витрат, але не більше максимального розміру виборчого фонду. На позачергових парламентських виборах 21 липня 2019 року ця сума становила понад 475 млн грн.

Перше засідання оновленої ЦВК / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Таким чином, відшкодовуватимуться витрати партіям "Батьківщина", "Голос", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя" і "Слуга народу". Загалом, політсилам буде відшкодовано 467 млн 327 тис. 638 грн 83 коп.

Зокрема, "Батьківщині" відшкодують понад 87,2 млн грн, "Голосу" - понад 105,6 млн грн, "ЄС" - 99,4 млн грн, "ОПЗЖ" - 60,3 млн грн і "Слузі народу" - 114,6 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-