Генпрокурор прокоментував справу Burisma, де працював Байден-молодший

Генпрокурор прокоментував справу Burisma, де працював Байден-молодший

Укрінформ
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що наразі здійснюється аудит проваджень, які раніше розслідувалися органами прокуратури.

Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання про справу Burisma, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми робимо аудит тих проваджень, які здійснювалися раніше органами прокуратури і Генпрокуратурою. У тій сфері, що ви кажете, де можуть бути причетними чи можуть бути фігурантами Злочевський, Курченко, інші люди чи компанії, - тих проваджень близько півтора десятка. Але ми переглядаємо всі провадження, які були чи закриті, чи роздроблені, чи розслідувалися раніше, з тим, щоб у разі прийняття незаконних рішень, ми їх переглянули", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор додав, що його реакція на розмову Зеленського з Трампом була "спокійною і професійною", бо "прокуратура — поза політикою". Він зауважив, що там, де ГПУ бачить якісь незрозумілі моменти, — буде відповідно реагувати.

Читайте також: Байденгейт: Порошенко заперечує, що просив Шокіна закрити справу Burisma

Раніше ЗМІ повідомили про скарги одного із співробітників розвідки, які обробляють іноземні комунікації Білого дому. Він, зокрема, доповів своєму керівництву, що 25 липня під час розмови президентів Трампа і Зеленського президент США нібито зробив неприпустиму «пропозицію». Американські ЗМІ стверджували, що Трамп вимагав від Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, в наглядовій раді якої працював Хантер Байден — син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, який планує балотуватися на майбутніх президентських виборах.

Також у скарзі співробітника розвідки йшлося про те, що адвокат президента США Рудольф Джуліані після телефонної розмови Трампа з Зеленським спілкувався в приватному порядку з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, радником Зеленського Андрієм Єрмаком і головою СБУ Іваном Бакановим.

27 вересня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що кримінальне провадження відносно Burisma Group було закрите прокурором через відсутність доказів, але після скарги екснардепа Тетяни Чорновол суд зобов’язав поновити слідство.

"У цьому провадженні не фігурує ні Микола Злочевський, ні Байден. Воно звучить так: "за фактом можливого зловживання службовим становищем службовими особами Міністерства екології". У нас ні батько, ні син Байдени у рамках цього провадження не допитувалися і не викликалися", - сказав Холодницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-