NYT: Викривач, що поскаржився на Трампа, є офіцером ЦРУ

NYT: Викривач, що поскаржився на Трампа, є офіцером ЦРУ

Укрінформ
Анонімний представник розвідки США, скарга якого спричинила політичний скандал в країні та підштовхнула демократів до імпічменту президента, є офіцером-аналітиком Центрального розвідувального управління, який орієнтується в європейській тематиці.

Про це йдеться в публікації американського видання The New York Times.

"Викривач, який виявив, що президент Трамп шукав можливість залучити іноземну допомогу для свого переобрання, а також те, що Білий дім намагався приховати це, є офіцером ЦРУ", - зауважує газета із посиланням одразу на три обізнаних джерела.

З усім тим, про викривача мало відомо, продовжує видання. З формулювань у його скарзі, оприлюдненій у четвер, можна зробити висновок, що він є аналітиком, який детально орієнтується в зовнішній політиці США на європейському напрямі. Він також продемонстрував "докладне розуміння української політики та знання принаймні кількох законів".

Читайте також: Богдан та інші: інформатор розвідки США назвав трьох "контактерів" Джуліані в Україні

Нагадаємо: скарга викривача про телефонну розмову президентів Трампа й Зеленського спричинила загострення внутрішньополітичної ситуації в країні. Це також дало формальну нагоду розпочати процес імпічменту президента Трампа.

Зі стенограми спілкування президентів, оприлюдненої після шаленого тиску Білим домом в середу, стало відомо, що президент Трамп наполягав на початку розслідування в Україні проти сина його головного опонента на виборах Джо Байдена.

Читайте також: Трамп наказав Пенсу скасувати візит на інавгурацію Зеленського - розсекречена скарга

Тим часом, колишній Генпрокурор України Юрій Луценко, на кого спирався особистий адвокат Трампа Руді Джуліані по справі Байдена, заявив у четвер, що Гантер Байден не порушував українського законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-