Адвокат Трампа ненароком визнав, що просив Україну розслідувати справу Байдена

Адвокат Трампа ненароком визнав, що просив Україну розслідувати справу Байдена

Відео
Укрінформ
Особистий адвокат Дональда Трампа, Руді Джуліані, заплутався у своїх заявах та ненароком визнав, що вимагав у представників офіційної влади України розпочати розслідування проти родини Джо Байдена.

Це сталося під час інтерв'ю Руді Джуліані ведучому CNN Крісу Куомо.

"Із самого початку своєї появи Джуліані пішов у наступ, вдавшись до риторичної полеміки, щоби перевести розмову із сенсаційної скарги службовця (розвідки – ред.) проти президента Дональда Трампа", - коментує резонансне інтерв'ю американський портал Media ITE. 

Джуліані швидко почав згадувати події 2016 року, а потім однозначно заявив, що Джо Байден "підкупив Президента України, щоби звільнити прокурора (генпрокурора В.Шокіна – ред.), який розслідував справу його сина".

Читайте також: У Штатах закликають до імпічменту Трампа через спроби тиснути на Україну

Після кількох хвилин перепалки та гучних претензій з боку Джуліані, ведучий CNN Кріс Куомо нарешті натиснув на адвоката Трампа й поставив просте запитання: "Ви попросили Україну розслідувати Джо Байдена?".

На це Джуліані чітко відповів: "Ні, насправді я цього не зробив. Я попросив Україну розслідувати звинувачення щодо втручання українців у вибори (в США – ред.) 2016 року на користь Гілларі Клінтон". 

Натомість ведучий не став зупинятися на цьому: "Ви ніколи не висловлювали прохання щодо Гантера Байдена? Ви ніколи й нічого не просили про Джо Байдена у прокурора?" 

На що Джуліані зауважив, що єдине прохання з його боку стосувалося того, щоб "зрозуміти, як саме Луценко, який був призначений (генпрокурором – ред.), припинив справу AntAC".

"Отже, ви попросили Україну розглянути справу Джо Байдена", - продовжив ведучий.

"Звичайно, так", - наголосив Джуліані.

Читайте також: У Конгресі США відбулись слухання щодо можливого тиску Трампа на Україну

Суперечливі заяви адвоката Трампа стали черговою сенсацією, оскільки до цього в оточенні президента США намагалися заперечити будь-який вплив на український уряд щодо цієї справи.

"Адвокат президента Трампа каже, що він спілкувався з українським офіційним посадовцем про можливу роль Джо Байдена у звільненні урядом прокурора, який розслідував сина Байдена", - резюмував у своєму твітері Куомо.

Руді Джуліані, зі свого боку, згодом спробував знову перевести тему й прокоментував скандал навколо розмови президентів Трампа й Зеленського.

"Президент (Трамп – ред.) говорив обраному президенту (Зеленському – ред.) добре відомої корумпованої країни, щоби він краще розслідував корупцію, яка зачіпає і США, виконував свою роботу. Можливо, якби Обама вчинив би так само, то сім'я Байдена не займалася би шахрайством на мільйони з України та мільярди з Китаю, прикриваючись корупційними ЗМІ", - написав Джуліані.

Нагадаємо: у США набирає обертів скандал після того, як співробітник розвідки, який опрацьовував телефонну розмову президентів Трампа й Зеленського, подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання Дональда Трампа, які можуть трактуватися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-