Касько обіцяє реанімувати кримінальні справи, які стосувалися корупції у ГПУ

Касько обіцяє реанімувати кримінальні справи, які стосувалися корупції у ГПУ

Укрінформ
Перший заступник генпрокурора Віталій Касько збирається реанімувати кримінальні справи, які починали розслідувати під час його попередньої каденції у Генпрокуратурі та не довели до суду.

Про це він повідомив у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає Укрінформ.

Зокрема, на запитання, чи повернеться він до так званої справи "діамантових прокурорів", Касько відповів: "Це буде залежати від генерального прокурора, але більшість із тих справ, які ми починали, наразі перебувають на стадії судового розгляду. І ми будемо робити все, щоб вони знайшли своє якнайшвидше вирішення".

Читайте також: Касько: Якщо буде політична воля - займуся реформуванням прокуратури

"Я думаю, що генеральний прокурор підтримає мене в цьому, і ми піднімемо також ті кримінальні провадження, які не були доведені до суду і які стосувалися корупції у Генпрокуратурі. Вони будуть пріоритетом у роботі Генеральної прокуратури", - додав Касько.

Як повідомлялося, 6 липня 2015 року ГПУ та СБУ затримали першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою в отриманні 3 млн гривень хабаря.

Читайте також: Рябошапка назвав резонансні справи, на яких він зосередиться

У результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності та зброя.

Захист Корнійця стверджував, що вартість знайдених у нього діамантів становить 700 доларів США.

Зараз обвинувальний акт відносно них слухається у Голосіївському райсуді столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-