Повна диджиталізація документообігу в Україні відбудеться за рік-два - Дубілет

Повна диджиталізація документообігу в Україні відбудеться за рік-два - Дубілет

Укрінформ
Починаючи з 1 жовтня запрацює електронний документообмін між державними органами, а повна диджиталізація документообігу відбуватиметься в найближчі рік-два.

Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет написав у вівторок на своїй сторінці у Facebook.

"Щомісяця держоргани пересилають один одному через загальні і спеціалізовані поштові служби десятки, якщо не сотні тисяч паперових документів. З 1 жовтня ми маємо намір це припинити... Завтра планую винести це рішення на засідання Кабміну. Інфраструктура для цього є, не було лише політичної волі... Поки що мова йде лише про документообмін. А повна диджиталізація документообігу - це завдання на найближчі 1-2 роки", - зазначив Дубілет.

Читайте також: Міністр Дубілет заявляє про перші перемоги у боротьбі з рейдерством

При цьому він зауважив, що є низка документів, які поки що не можна перевести в цифру через закони, й у вересні зміни їх не стосуватимуться.

"Ми їх ретельно проаналізуємо й теж оцифруємо, але для цього потрібно буде змінювати закони. Сподіваюся, до кінця року внесемо до ВР пропозиції", - написав Дубілет.

Зокрема, він заявив, що після переведення документів в електронний формат розпочнеться ревізія щодо необхідності їх існування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-