Рябошапка хоче, щоб ГПУ знову координувала роботу силовиків

Рябошапка хоче, щоб ГПУ знову координувала роботу силовиків

Укрінформ
Генпрокурор Руслан Рябошапка виступає за відновлення функції Генпрокуратури із координації діяльності правоохоронних органів.

Про це він заявив під час зустрічі Президента Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Генпрокуратура відновить функції координації діяльності органів кримінальної юстиції. Для цього є всі передбачені законом механізми", - сказав він.

За словами Рябошапки, через те, що функція нагляду прокуратури була втрачена, нині виникають конфлікти між правоохоронними органами і "ще зустрічаються випадки показухи"".

Генпрокурор зазначив, що з приходом його на посаду "першим треком" має стати перезавантаження, оновлення, очищення прокуратури як центральної інституції у системі кримінальної юстиції.

Рябошапка додав, що у парламенті знаходиться законопроєкт, який, у разі його ухвалення, дасть змогу якомога швидше запустити цей процес.

"Другий трек — це системне перезавантаження оновлення всієї системи кримінальної юстиції. Мова йде не лише про кримінальне право, а також про зміну роботи системи органів досудового розслідування", - зазначив він.

"Третій напрямок. Правоохоронна система повинна захищати бізнес, який здійснюється законним шляхом. І повинна зробити все, щоб система органів досудового розслідування не була джерелом незаконного збагачення керівників цієї системи", - наголосив Рябошапка.

"Я нещодавно чув погану характеристику про те, що система правоохоронних органів перетворилася на організоване злочинне угрупування. Я хотів би це змінити дуже швидко, рішуче і, як кажуть, вогнем і мечем ці речі випалювати, щоб до Нового року прокуратура стала взірцем для всіх правоохоронних органів", - резюмував генпрокурор.

Читайте також: Рябошапка звільнив головного військового прокурора Матіоса

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 29 серпня схвалила кандидатуру Рябошапки на посаду генпрокурора. Того ж дня Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Рябошапки главою ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-