Меркель обговорила з Путіним

Меркель обговорила з Путіним "нормандську" зустріч

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель обговорила в ході телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним майбутню зустріч у нормандському форматі.

Про це повідомив речник Федерального уряду Штеффен Зайберт.

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела сьогодні телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним", - повідомляється на сайті канцлера.

В тому, що стосується України, співрозмовники погодилися продовжувати підготовку до саміту в нормандському форматі (Німеччина, Франція, Росія, Україна) з метою подальшого виконання Мінських угод.

Вони також наголосили на необхідності прискорити переговори щодо майбутніх контрактів на транзит російського газу територією України.

Також канцлер та президент РФ обмінялися думками щодо ситуації в Сирії, зокрема стосовно військової ескалації на північному заході країни та переходу до політичного процесу під проводом ООН з метою подолання конфлікту. Обидва співбесідники підтвердили свою підтримку роботі спеціального посланника ООН Педерсена.

Темою розмови була також ситуація в Лівії. Меркель і Путін погодились у підтримці планів спеціального посланника ООН Саламе.

Читайте також: Зеленський обговорив з Меркель питання заручників та повернення Росії до G7

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Меркель обговорила підготовку до саміту "нормандської четвірки" з Президентом України Володимиром Зеленським.

Дати зустрічі на вищому рівні поки немає, 2 вересня у Парижі має відбутися підготовча зустріч на рівні політичних радників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-