У МВС прокоментували акцію проти Авакова

У МВС прокоментували акцію проти Авакова

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ навели цілу низку аргументів на користь ефективності глави відомства Арсена Авакова у відповідь на акцію протесту проти нього, яку 28 серпня влаштували біля Офісу президента.

Про це заявив у коментарі Громадському речник МВС Артем Шевченко.

Відтак, відомство погоджується з деякими закидами на свій бік, зокрема щодо нерозкритого вбивства Павла Шеремета, нападів на активістів та випадків застосування сили проти мітингарів. Наприклад, щодо розслідування нападу на Катерину Гандзюк у МВС визнають помилку, коли спочатку правоохоронці затримали невинну особу.

Однак в цілому відомство вважає свою роботу ефективною.

Читайте також: Президент вагається щодо того, чи залишати Авакова в новому уряді – ЗМІ

Одним з головних досягнень у МВС вважають «деполітизацію» відомства, зокрема проведення чесних та незалежних виборів парламенту та президента, під час яких правоохоронці не допомагали жодній з політичних сил.

У міністерстві вважають, що Аваков — «гарант балансу у владі та відсутності її монополізації».

Також у МВС позитивно оцінюють проведені реформи, але водночас наголошують на незавершеності процесу, бо «середньострокова стратегія розвитку системи МВС розрахована до 2020 року». Як підтвердження ефективності у відомстві наводять дані соціологічних опитувань, які свідчать про зростання рівня довіри до відомств із системи МВС, зокрема — Прикордонслужби, ДСНС, патрульної поліції, Нацполіції.

Читайте також: Активісти під ОП вимагали не призначати Авакова в новий уряд

Щодо самих акцій протесту в МВС наголошують на впровадженні «скандинавської моделі», яка передбачає утримання від застосування сили «до початку очевидних і грубих порушень». Випадки застосування сили у відомстві вважають поодинокими та заявляють про "нульову толерантність до порушників у своїх лавах".

Серед своїх досягнень у МВС назвали реформу кримінальної поліції, зокрема боротьбу зі злодіями в законі, наркомафією, створення нових підрозділів, як от КОРД, нарощування бойових можливостей прикордонників та Нацгвардії, реформування сервісних центрів МВС на заміну «корумпованим МРЕВ», а також реформування Прикордонслужби та Міграційної служби, зокрема під’єднання ДПСУ до бази Інтерполу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-