Богатирьова повернулася в Україну. Її відразу затримали

Богатирьова повернулася в Україну. Її відразу затримали

Оновлено
Укрінформ
Міністр охорони здоров'я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова повернулася в Україну, але була затримана.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Можу підтвердити, що співробітники прикордонної служби затримали Богатирьову. У подальшому вона була передана Національній поліції", - сказав він.

Тракало пообіцяв повідомити подробиці затримання Богатирьової та де вона наразі знаходиться пізніше.

Водночас прессекретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив Укрінформу, що Богатирьова була затримана в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

"Вона прилетіла рейсом з Мінська. Під час проходження прикордонного контролю на неї спрацювала наша база даних. Прикордонники встановили, що відносно неї є доручення від правоохоронних органів і, власне, після цього вона була передана співробітникам Нацполіції", - сказав він.

Як повідомлялося, рішенням Голосіївського суду від 14 серпня прокуратуру Києва зобов’язано закрити кримінальне провадження проти колишнього міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, оскільки, за висновками суду, у справі закінчився строк досудового розслідування і подальші слідчі дії неможливі.

У свою чергу у прокуратурі повідомили, що готуються оскаржити це рішення суду.

Читайте також: Прокуратура оскаржить рішення суду щодо закриття справи проти Богатирьової

У столичній прокуратурі пояснили, що орган досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо експосадовця МОЗ, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ, розташований на території Дніпровського району Києва. У цьому зв'язку Голосіївський районний суд м. Києва не є уповноваженим судом для прийняття такого рішення.

Як відомо, Раїса Богатирьова з лютого по грудень 2012 року була віцепрем’єр-міністром України – міністром охорони здоров’я, з грудня 2012 по лютий 2014 року - міністром охорони здоров’я України.

У жовтні 2014 р. вона оголошена у розшук Генеральною прокуратурою України, а 12 січня 2015 року - у міжнародний розшук. На цей час її місцезнаходження було невідоме.

Богатирьову звинувачують у розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-