Кононенко каже, що не виходить з партії

Кононенко каже, що не виходить з партії "Європейська солідарність"

Укрінформ
Перший заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко припиняє виконувати обов'язки члена президії партії "Європейська солідарність" і керівника обласної партійної організації, але із партії не виходить.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прийняв рішення і написав заяву, причому ... спеціально її написав напередодні з'їзду, для того щоб з'їзд зміг прийняти відповідне рішення, що я йду з керівних посад партії. Це означає, що я припиняю свої обов'язки керівника обласної партійної організації і припиняю свої обов'язки члена президії партії. Я прошу з'їзд завтра (31 травня - ред.) прийняти відповідне рішення", - розповів Кононенко.

За його словами, у заяві він вказав, що не претендує на місце у списку оновленої "Європейської солідарності", хоча "досить багато зробив і для країни, і для партії і мав би такі підстави".

Депутат вважає, що потрібно дати дорогу молоді, щоб "якісно пройшло оновлення партії і складу майбутньої фракції".

При цьому Кононенко наголосив, що у його заяві немає ані слова про вихід із партії "Європейська солідарність".

"В моїй заяві жодного слова немає про те, що я вийшов з партії. Бо я підтримую статут партії, я підтримують цілі, які ставить перед собою партія, і я готовий далі як рядовий партієць працювати на тій ділянці, на якій я працюю. У мене є багато зобов'язань в Київській області щодо реалізації тих чи інших проектів, і незважаючи на моє місце, де я буду, я буду продовжувати реалізовувати ці проекти", - підкреслив депутат.

Водночас, Кононенко зауважив, що він ще не прийняв рішення щодо участі у парламентських виборах.

Читайте також: БПП не підтримуватиме відставку Гройсмана

"Що стосується мого особистого походу на вибори - я ще рішення не прийняв, бо я останнім часом багато працював у Київській області, багато спілкувався з громадянами, ввели багато проектів. Тому я буду радитися - в тому числі з активом, в тому числі з громадянами Київської області. Коли я прийму відповідне рішення, я обов'язково відразу повідомлю", - сказав Кононенко.

Як повідомлялося, напередодні Ігор Кононенко у Facebook написав, що вирішив поступитися своїм місцем у партійному списку новим політикам і залишає партійні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-