На виборах обиратимуть не лише склад нової Ради, але й Прем’єра - Тимошенко

На виборах обиратимуть не лише склад нової Ради, але й Прем’єра - Тимошенко

Укрінформ
Під час голосування на парламентських виборах громадянам потрібно подумати, кого вони хочуть бачити не тільки у Верховній Раді, але і на посаді Прем’єр-міністра.

Про це заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Люди вибрали Президента, і тепер практично зразу може відбутися ще один вибір, - і це вибір не лише нового парламенту, не лише нової більшості в парламенті, а ще буде обиратися і Прем’єр-міністр. Ви знаєте, що на чолі списків по виборах до парламенту, як правило, стоїть кандидатура на посаду Прем’єр-міністра. І саме тому зараз люди будуть вирішувати: віддати абсолютну більшість, безроздільно партії «Слуга народу», чи наприклад, віддати частину голосів іншим партіям, які можуть також працювати в парламенті», - зазначила Тимошенко.

Читайте також: Для оголошення дефолту України немає жодних підстав - Тимошенко

Вона підкреслила, що «вибір – тільки за народом».

«І тому я думаю, що на цих виборах треба дуже добре зважити – не тільки кого ви хочете бачити в парламенті, а ще і який уряд ви хочете бачити, - якого Прем’єра, яку команду, яких міністрів. І це буде ще одне абсолютно вирішальне рішення, яке прийме українське суспільство», - уточнила Тимошенко.

Читайте також: У БПП прогнозують, що у Раді не вистачить голосів за відставку уряду Гройсмана

Як повідомлялося, 24 травня в Україні розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів.

Президент Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. Указ набув чинності 23 травня після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

Позачергові вибори народних депутатів мають відбутися 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-