Без України немає впевненого майбутнього Європи – Климпуш-Цинцадзе

Без України немає впевненого майбутнього Європи – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна продовжує обстоювати засади об`єднаної Європи і торувати далі свій шлях до демократичної домівки, протистоячи «рускому міру» з його зневагою до окремої людини.

Про це сказала віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час відкриття Дня Європі в Україні на Михайлівській площі Києва, повідомляє Урядовий портал.

«Вийшло так, що саме нам, українцям, випала роль нагадати країнам-членам Європейського Союзу про ті цінності і ті засади, які, власне, лежать в основі їхнього успіху. Тому ми сьогодні продовжуємо цю боротьбу за сильну і впевнену Україну за участю наших партнерів. Нам ще доведеться багато зробити, але ми поклали для себе великий амбітний порядок денний в наших взаєминах з ЄС. Ми вже запустили наш європейський потяг, ми створили всі умови для того, щоб його швидкість тільки зростала», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона наголосила, що від усіх громадян залежить, наскільки успішно країна просуватиметься до ЄС, наскільки будемо підтримувати реформаторський порядок денний, закладений за останні 5 років, аби Україна зміцнювалася і змінювалася відповідно до правил, процедур і стандартів ЄС.

«Але нам важливо, щоби ми вперше продемонстрували, що Україна може бути державою, яка будує свою політику на спадкоємності і на передбачуваності. Тому я вважаю, що ніяких компромісів щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України просто не може бути», – підкреслила віце-прем`єр-міністр.

На її переконання, Євросоюз – це не лише про вільний рух людей, капіталу, товарів і послуг. Це й про засади, які для українців є надзвичайно важливими. «Це про верховенство права, про демократію, про повагу до окремої людини і до її прав. Для нас надзвичайно важливо, щоби ми бачили своє майбутнє в тій родині, до якої належимо», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона нагадала про історичні зв`язки України з іншими європейськими державами на прикладі «тестя» Європи Ярослава Мудрого, який «за допомогою перемовин і династичних шлюбів перетворив Україну на серйозну європейську державу».

Читайте також: Зона вільної торгівлі збільшила товарообіг з ЄС більш ніж удвічі — Порошенко

«Ми не йдемо в невідоме, ми повертаємося у свою родину. Українці завжди належали до європейського минулого, до європейського теперішнього, і без України немає серйозного і впевненого європейського майбутнього. Успішна і сильна Україна є запорукою успішної і сильної Європи», – підсумувала віце-прем`єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-