Порошенко підписав

Порошенко підписав "мовний" закон

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Церемонія підписання, яка транслювалася на сторінці глави держави у Facebook, відбулась у присутності Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та представників парламенту і громадськості.

"Сьогодні 15 травня. В цей день я, як Президент України Петро Порошенко, маю високу честь і унікальну можливість підписати Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Я скріпляю підписом ретельно збалансований мовний закон", - сказав Порошенко.

Він акцентував, що підписанням цього закону "робиться один з найголовніших актів для формування української державності", бо платформою і фундаментом, на якому будується держава, точно є мова.

"Наголошую, що цей закон аж ніяк не зачіпає жодну мову національних меншин, які проживають в Україні", - підкреслив Порошенко.

Глава держави акцентував, що у законі про функціонування української мови як державної немає жодних обмежень, які намагається навісити на українців російська пропаганда.

"Я пишаюся тим, що вдалося без тиску чи примусу зробити за останні 5 років так, щоб це законодавче врегулювання нікого не утискало", - наголосив Порошенко.

За його словами, ретельне обговорення закону про мову точно пішло йому на користь, оскільки дало змогу врахувати думки всіх зацікавлених сторін, які сповідують державну політику.

"Єдина думка, яку ми не збиралися враховувати, - це думка Москви. Нехай займаються російською мовою", - зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів. Однак народні депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували у Верховній Раді проекти постанови про скасування закону про мову.

Читайте також: Парубій пригрозив гнівом українців за спроби ревізії "мовного" закону

14 травня парламент відхилив ці проекти постанов, які блокували підписання закону, після чого Голова ВР Андрій Парубій відразу підписав мовний закон.

Того ж дня закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" направили на підпис Президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-