Байден назвав

Байден назвав "неприйнятною" відправку Джуліані в Україну

Укрінформ
Колишній віце-президент США, один із кандидатів у президенти Джо Байден вважає "неприйнятними" наміри адміністрації Трампа відправити його адвоката Руді Джуліані в Україну для обговорення політичних питань.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу WMUR9.

"Це у стилі Джуліані і нинішньої адміністрації. Це неприйнятно. Навіть якщо не пов'язувати це зі мною, просто неприйнятно відправляти свого адвоката до іноземного уряду, щоб намагатися примусити їх робити щось безпідставне", - зауважив Байден.

Про бізнес свого сина Хантера Байдена в Україні, щодо якого Джуліані нібито планував говорити з новообраним президентом Володимиром Зеленським, екс-віце-президент сказав, що ані він, ані його син не робили нічого незаконного й узагалі ніколи не обговорювали це питання.

"Всі публікації вказували на те, що не було жодного факту, який свідчив би про недоречні дії з боку мого сина", - сказав Джо Байден.

Читайте також: Клімкін прокоментував пристрасті навколо візиту Джуліані до Києва

Він додав, що Хантер не контактував у бізнесових справах ні з ним, ні з будь-ким в адміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, особистий адвокат президента Трампа Руді Джуліані неодноразово заявляв, що Джо Байден на посаді віце-президента США тиснув на український уряд, змушуючи звільнити генпрокурора Шокіна, оскільки той нібито вів справу проти фірми "Бурісма", де працював син Байдена Хантер.

Джуліані також заявив, що має намір поїхати в Україну, аби домогтися продовження розслідування проти "Бурісми", однак потім відмовився від цього після шквалу критики, в тому числі з боку представників Республіканської партії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-