Порошенко обговорив із Меркель подальший тиск на РФ для звільнення моряків

Порошенко обговорив із Меркель подальший тиск на РФ для звільнення моряків

Укрінформ
Порошенко обговорив із Меркель посилення тиску на Росію в контексті розгляду в Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом справи про звільнення полонених українських моряків, ситуацію на Донбасі та двосторонню співпрацю протягом останніх п’яти років.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє прес-служба глави Української держави.

“У контексті розгляду в Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом питання звільнення 24 українських моряків окрема увага була приділена подальшому посиленню тиску на Москву для прискорення звільнення всіх українських заручників, які незаконно утримуються Росією”, - ідеться у повідомленні.

Сторони також обговорили розвиток ситуації на Донбасі у світлі останніх провокативних кроків Росії.

Зазначається, що Порошенко закликав Берлін підтримати посилення санкцій проти Москви у відповідь на так звані паспортні укази.

Водночас глава Української держави подякував німецькому лідеру за особливу увагу до ситуації в Україні, насамперед у питанні відновлення територіальної цілісності України.

Читайте також: Україна просить Міжнародний трибунал вжити заходів, що змусять РФ повернути моряків

Було наголошено, що за останні п’ять років українсько-німецьке партнерство досягло стратегічного рівня. Президент окремо відзначив всебічну підтримку України з боку уряду ФРН та особисто канцлера, включаючи впровадження реформ, зокрема децентралізації, посилення інститутів правової держави, підтримку України на євроінтеграційному шляху.

У свою чергу, Ангела Меркель відзначила чесність і змагальність виборчого процесу в Україні, а також особисту роль Петра Порошенка в демократичності виборів і у впровадженні реформ в Україні протягом останніх 5 років.

Канцлер Німеччини висловила сподівання, що нове керівництво України буде дотримуватись принципу наступництва у зовнішній політиці, передусім щодо ЄС та розвитку українсько-німецького стратегічного партнерства.

Меркель також запевнила, що Україна залишатиметься в центрі уваги політики ЄС і Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-