Порошенко заявив, що не йде з політики

Порошенко заявив, що не йде з політики

Оновлено
Укрінформ
Чинний Президент Петро Порошенко піде зі своєї посади, але залишатиметься у політиці.

Про це він сказав на прес-конференції в неділю після оголошення результатів Національного екзит-полу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я привітаю свого опонента - зроблю так, як заведено у цивілізованих демократичних країнах. А з 22 квітня нам треба об'єднатися і боронити Україну, нам потрібні спільні зусилля. Вже наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішила більшість Українців, я сприймаю це рішення. Я піду з офісу, але хочу твердо наголосити: я не йду з політики, я залишаюся у політиці, буду надалі боротися за Україну", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що команда Петра Порошенка має захистити здобутки, які були отримані протягом минулих п'яти років.

"Ми маємо захистити європейську та євроатлантичну стратегії: ті принципи, цілі, рубежі, на які ми вийшли за 5 років. І які тепер, на жаль, поставлені під загрозу. Наша команда буде захищати курс на членство в ЄС та НАТО, бо лише у цій найпотужнішій та сильнішій безпековій організації ми можемо гарантувати безпеку України та безпеку кожного її громадянина від Росії як країни-агресора", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Національний екзит-пол: Зеленський набирає 73,2% голосів, Порошенко - 25,3%

Він також додав, що його команда буде захищати безвіз.

"Окремі члени Конституційного суду переорієнтувалися на нову владу і планують визнати неконституційним електронне декларування, яке є обов'язковою умовою безвізового режиму", - додав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Національного екзит-полу Зеленський набирає 73,2% голосів, Порошенко — 25,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-