Президент звільнив Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Президент звільнив Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що звільнив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка 12 квітня.

Про це він сказав на НСК «Олімпійський», куди прибув для участі у дебатах із кандидатом у Президенти України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В п'ятницю заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка звільнено з посади", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня 208 року у програмі журналістських розслідувань "Наші гроші з Денисом Бігусом" було оприлюднено дані, що Сергій Семочко має коштовну нерухомість, а його родичі - російське громадянство.

Читайте також: Порошенко планує "перезавантажити" НАЗК та САП — активістка

16 жовтня у СБУ повідомили, що у межах розпочатого за заявою журналіста Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України перевіряють оприлюднену у ЗМІ інформацію щодо колишнього співробітника СБУ Семочка.

Згодом директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи порушили кримінальну справу відносно першого заступника голови СЗР Семочка за ч.3 ст. 368-2 ККУ.

Частина 3 ст. 368-2 ККУ передбачає відповідальність за одержання службовою особою неправомірної вигоди у значному розмірі або передача нею такої вигоди близьким родичам за відсутності ознак хабарництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-