Після виходу з

Після виходу з "Самопомічі" Соболєв планує створити власну політсилу

Укрінформ
Народний депутат Єгор Соболєв каже, що виходить з партії "Самопоміч", але залишається у фракції.

Про це він написав у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Я не йду з фракції "Самопоміч". Ми були обрані після Євромайдану як об'єднання чотирьох середовищ: представників львівського самоврядування, батальйону "Донбас", "Реанімаційного пакету реформ" та молодої ініціативи "Воля", яка задумувалася як проект приведення в політику громадських активістів. У парламенті більшість із нас не скурвилася, взяла активну участь у творенні законів для протидії корупції, визнання Росії окупантом, посилення місцевого самоврядування та поширення української культури. Ми маємо обов'язок відстоювати ці позиції до завершення повноважень, які нам делегували ви. Вважав і вважаю: якщо хтось відступає від цих позицій - треба виходити з фракції і складати мандат, виданий людьми", - написав Соболєв.

При цьому він зазначив, що не балотуватиметься на наступні парламентські вибори з "Самопоміччю", оскільки має ідеологічні розбіжності з керівництвом партії, а тому подав заяву про вихід з цієї політсили.

Водночас Соболєв запевнив, що не йде до жодного з кандидатів на пост президента, - ні до Володимира Зеленського, ні до Петра Порошенка. Натомість має намір працювати у новій політичній силі, яку невдовзі запропонує створити "на принципах відкритості, дієвості і доброчесності".

Читайте також: Соболєв та Семенченко виходять з “Самопомочі”

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко виходять з партії "Об'єднання "Самопоміч". Соболєв уже написав відповідну заяву, а Семенченко планує зробити це найближчим часом.

Раніше лідер "Самопомочі" - мер Львова Андрій Садовий заявив про можливість виходу частини народних депутатів зі складу фракції та про перегрупування партії "Самопоміч".

Садовий заявив, що парламент доживає останні місяці, і політики визначаються зі своїм майбутнім та "потенційними новими попутниками".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-