Армія, а не меморандуми є гарантом суверенітету України — Порошенко

Армія, а не меморандуми є гарантом суверенітету України — Порошенко

Відео
Укрінформ
Українська армія, а не меморандуми, є надійним гарантом незалежності й територіальної цілісності України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу "Прямий", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Армія, а не будь-який меморандум, є справжнім і надійним гарантом суверенітету, територіальної цілісності й незалежності нашої держави", - підкреслив Президент.

Він нагадав, що 2014 року армію доводилося будувати не "з нуля", а навіть "з мінуса", й запевнив, що наразі українське військо здатне боронити державу.

"Кожен день із цих п’яти років, коли триває російська агресія, ми маємо тримати порох сухим, напоготові зброю для того, щоб дати відсіч тим багатьом дивізіям, які Путін розташував вздовж нашого кордону і в будь-який момент готові напасти", - розповів Порошенко.

Читайте також: За час агресії РФ загинули 2959 українських воїнів

Водночас напередодні виборів він нагадав, що Президент є не просто гарантом конституційних прав і свобод громадян України, а також Верховним головнокомандувачем.

"Ті, хто забувають про функції Президента як Верховного головнокомандувача, у тому числі й окремі кандидати, вони взагалі не розуміють, не знають або забувають, що Україна дає відсіч російській агресії! Це - ніякий не заморожений конфлікт, це — щоденне прийняття військових рішень по наданню відсічі російській агресії, про будівництво армії, про забезпечення належної обороноздатності Української держави", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-