Двох фігурантів сутичок у Черкасах відпустили під домашній арешт

Двох фігурантів сутичок у Черкасах відпустили під домашній арешт

Фото
Укрінформ
Одному з фігурантів сутичок у Черкасах представнику Нацкорпусу Антону Братку суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обмеженням свободи у нічній час, а другому - Дмитру Кухарчуку - цілодобовий домашній арешт.

Про це "Нацкорпус-Черкащина" повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"У Черкасах відбувся суд стосовно обрання запобіжного заходу для представників Національного Корпусу, ветеранів російсько-української війни Дмитра Кухарчука і Антона Братка... Прокурори наполягали на обранні підозрюваним максимального запобіжного заходу – тримання під вартою на термін до 60 діб без можливості внесення грошової застави. Проте суспільний розголос та підтримка побратимів дали свої результати: суд визнав незаконним затримання націоналістів. Антону обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обмеженням свободи у нічній час, Дмитру – цілодобовий домашній арешт", - йдеться у повідомленні.

Суд у Черкасах обрав запобіжний захід представникам «Національного корпусу» Дмитру Кухарчуку й Антону Братку / Фото Юлія Зозулі, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у Черкасах, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України Петра Порошенка представники Нацкорпусу намагалися заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Читайте також: Аваков не думає, що за подіями у Черкасах і Києві стоять проросійські сили

Унаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Окрім цього, у суботу до будівлі Адміністрації Президента в Києві прийшли учасники Нацкорпусу і Нацдружин з вимогою взяти під варту та арештувати рахунки фігурантів розслідування щодо розкрадання в оборонному секторі.

У результаті сутички біля Адміністрації Президента постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

10 березня у поліції Черкащини заявили про затримання двох найбільш активних осіб, які підозрюються в організації громадян для вчинення хуліганських дій та заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції 9 березня у центрі Черкас.

11 березня у поліції повідомили, що за фактом подій у Черкасах і Києві, які відбувалися 9 березня за участю представників Нацкорпусу і Нацдружин, було встановлено трьох основних фігурантів, двом особам вручили підозри.

Також раніше у БПП заявили, що подіями, які відбулися 9 березня в Києві і Черкасах, стоять проросійські реваншисти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-