Заступник держсекретаря США підтримав заяву посла щодо Холодницького

Заступник держсекретаря США підтримав заяву посла щодо Холодницького

Укрінформ
Заступник державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Девід Гейл підтримав заяву посла США Марі Йованович щодо необхідності замінити керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про це Гейл заявив на прес-конференції у Києві у середу, 7 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Посол Йованович представляє в Україні президента США. Сполучені Штати цілком підтримують її заяву (щодо необхідності заміни керівника САП - ред.)", - сказав Гейл.

У відповідь на запитання, чи не є заява посла США втручанням у внутрішні справи України, заступник держсекретаря зазначив, що Сполучені Штати хочуть того ж, що й український народ, оскільки це було чітко висловлено під час Революції гідності.

"Український народ тоді заявив, - і, я думаю, що продовжує говорити й зараз - що хоче мати вибір і робити його на користь прозорості, підзвітності та сучасного ефективного управління. Дуже важливо, щоб інституції в Україні очолювалися людьми, які віддані таким принципам, особливо ті інституції, які й створені для того, щоб стежити за дотриманням цих принципів", - резюмував Гейл.

Читайте також: США підтримують народ України, а не конкретного кандидата у Президенти — Гейл

Як повідомляв Укрінформ, посол США в Україні Марі Йованович закликала звільнити керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-