Порошенко високо оцінив збільшення США військової присутності в Чорному морі

Порошенко високо оцінив збільшення США військової присутності в Чорному морі

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко в Одесі відвідав есмінець "Дональд Кук" ВМС США, де провів зустріч із спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Президент під час зустрічі з Волкером, зокрема, зауважив, що візити американських кораблів є яскравою демонстрацією співпраці між Києвом і Вашингтоном.

“Це легендарний корабель. І це важливий сигнал Кремлю на п’ятий рік окупації. Перше, що Крим є український. Друге, що свобода судноплавства в регіоні буде забезпечена як гарантована конвенцією ООН з морського права, що українсько-американське партнерство єдине як ніколи. І ми ефективно співпрацюємо в усіх сферах, в тому числі і оборонній”, - наголосив Порошенко.

Він подякував США як “надійному союзнику” та відзначив “надзвичайну символічність” зустрічі на борту саме “Дональда Кука”, який, за його словами, є дуже частим гостем у Чорному морі, в Одесі.

Також глава держави запевнив, що цінує збільшення американськими партнерами військової присутності в Чорному морі у відповідь на прохання України. “Це важлива відповідь на неспровокований напад та акт агресії проти українських кораблів, який відбувся 25 листопада минулого року. Агресія Кремля, хочу наголосити, зачіпає не лише життєві інтереси України. Вона зачіпає і питання безпеки ЄС, НАТО в Чорному морі”, - підкреслив Президент.

Водночас він додав, що нині інвестиції в безпеку України з боку США є яскравим підтвердженням інвестицій в безпеку всього регіону і всього світу.

У свою чергу спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, який перебуває з робочим візитом в Одесі, запевнив, що США стоять на позиції твердої підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. “Ми тут як ваші добрі партнери та друзі. Для нас також важливо підтримання свободи судноплавства”, - заявив він.

Волкер нагадав, що США засуджує російську атаку на українських моряків у Керченській протоці і закликає до звільнення українських моряків, яких незаконно ув’язнено в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-